KarinWalda.nl  

Welkom op de website van KarinWalda.nl


Ik hoor zo vaak dat mensen zeggen dat het bewustwordingsproces zo ingewikkeld en moeilijk is, maar waarom ervaren we dat zo? 

De grootste moeilijkheid zit in het feit dat we niet meer weten wat het inhoudt om "gewoon te leven". 

Alles wat we doen, wordt eerst gepland, onderzocht, overdacht, gewikt en gewogen en vooral heeeel serieus genomen. Want ja, het bewustwordingsproces is een nogal serieuze zaak. En dat is ook zo, maar als we dan eens kijken wat serieus nu eigenlijk inhoudt, betekent het dan dat iets serieus doen inhoudt dat het ook allemaal ingewikkeld, zwaar, moeilijk en intens moet zijn??? 

Waarom denken we toch allemaal dat dit de ingrediënten zijn van een "volwassen" benadering?? Juist doordat we dit denken, verliezen we al onze flexibiliteit en onze natuurlijke mogelijkheid tot leren vanuit en door het leven. We gaan ons opeens heel "volwassen" gedragen en nemen alles heel, heel serieus, want ja we willen wel als "vol (wassen)" aangezien worden. We willen toch meetellen in de wereld van de volwassenen. 

Maar het is juist zo belangrijk om flexibel te zijn als je bezig gaat met allerlei veranderingen. Dan wordt er veel, heel veel van je gevraagd. Dan wordt er gevraagd om je open te stellen voor allerlei veranderingen en zaken die totaal nieuw zijn voor je. En ja, dat vergt nogal wat durf. Dan is het niet handig om allerlei apen en beren op je weg tegen te komen. En laat dat nou de specialiteit zijn van een kind... gewoon onbevangen aan nieuwe situaties beginnen en lekker spelenderwijs ontdekken wat die nieuwe situatie inhoudt. Kinderen vinden het heerlijk om te ontdekken. 

En juist daarom is het zo belangrijk om speels te zijn, om te kunnen spelen tijdens je hele "ontdekkingstocht" .. op weg naar jezelf... kijk en leer van onze mooie kinderen en word er bewust van dat het hele proces van volwassen worden ons juist zover van onszelf heeft afgebracht. We zijn terecht gekomen in een web van regeltjes en wetten en hebben onszelf volledig laten in- en omwikkelen in allerlei "volwassen" gedragingen en daardoor is ook alles zo ingewikkeld voor de volwassenen. We twijfelen aan alles en vinden onszelf niet goed genoeg en als we dat zelf niet doen en vinden, dan doet de buitenwereld dat wel weer voor ons. Kortom het web van "beperkingen" wordt steeds groter en groter. En dat web komen we tegen op het moment dat we ons willen gaan ONT-WIKKELEN .. dan gaan we al die "draadjes van wetten en regeltjes, van verwachtingen en eisen" waar we ingewikkeld zijn weer de andere kant op afdraaien en proberen we ons steeds verder te bevrijden uit al die ingewikkelde volwassen materie. Echter vergeten we dan vaak weer 1 ding..... de speelsheid....het onbevangen handelen van een kind....en daardoor is het ook zo ingewikkeld en moeilijk om jezelf op het vlak van persoonlijke ontwikkeling te ontwikkelen. En blijven we vaak rondjes draaien in en op het zelfde gebied. Alles moet volgens een bepaald scenario afgedraaid worden en alles wordt weer voorgeprogrammeerd, waardoor de kans op falen in onze ogen het meeste wordt beperkt... ja, inderdaad zo BEPERKEN we onszelf weer. Want je kunt namelijk niet falen, je kunt alleen maar ontdekken en dat is toch de doel van je reis... het ontdekken van jezelf. ❤️

Dus lief volwassen mens onthoud 1 ding... je bent pas volwassen als je het kind in jezelf kunt omarmen... dans, lach, speel, geniet en ga jouw reis onbevangen tegemoet en je zult versteld staan hoe KRACHTIG de energie van een kind is... JOUW INNERLIJKE KIND... omarm het kind in jou en je zult weer het plezier in je leven en het hele ontwikkelings/bewustwordingsproces ontdekken ❤️

Heel veel plezier met spelen 😀❤️

In liefde en licht Karin Walda ❤️

3-3-202000000146